Hållbarhet

Nexans prisas av Ecovadis för sitt hållbarhetsarbete

2 nov. 2022

För tredje året i rad har Nexans fått platinamedalj av organisationen EcoVadis och hamnar i absoluta toppen när EcoVadis bedömer olika företags CSR-arbete.

EcoVadis är en oberoende global organisation som betygsätter tiotusentals företag varje år. När de rankar företag inom tillverkning av kablar – så bedömer de att Nexans tillhör den grupp vars hållbarhetsarbete är allra bäst. En grupp som utgör 1 procent av alla bedömda företag. Nexans tilldelas betyget 78 av 100 möjliga.

EcoVadis utvärderar företagens hållbarhetsarbete enligt 21 hållbarhetskriterier uppdelat på fyra områden:

  • Miljö
  • Etik
  • Arbetsrättsliga och mänskliga rättigheter
  • Hållbara leverantörskedjor

 

Utvärderingen är baserade på väletablerade standarder kring hållbarhet som ISO26000, GRI (Global Reporting Initiative), FNs Global Compact (UNGC), ILO (International Labour Organization).

Nexanskoncernens långsiktiga arbete med hållbarhet sedan många år tillbaka är den främsta orsaken till att vi nu 2022 är bland de allra bästa.

-  Här i Grimsås är vi stolta över att stå högt upp på EcoVadis lista. Den är en bra utgångspunkt för vårt lokala arbete med hållbarhet och ett gott betyg på att vi jobbar i rätt riktning. Inom Nexans så använder vi även EcoVadis för att utvärdera våra egna leverantörers hållbarhetsarbete, säger Annika Hedebark som är miljöchef på Nexans Sweden.

Din kontakt

Gabriella Myrén

Communication and Event Manager Nordics

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng