Installation

Kundcase N-Line - Supervillan

3 nov. 2023

Företagsnamn: EL & VVS i Värnamo
Plats: Värnamo
Antal anställda: 9
Verksamma inom: Allt inom EL och VVS med säkerhet och kunden i fokus.
Vem: Philip ”Lennart” Andersson
Yrke: Elektriker
Antal år på företaget: 3 år, dessförinnan flera år på Assemblin
Utbildning: El- och energiprogrammet, Finnvedens Gymnasium Värnamo

”Supervillan” – berätta för oss

Det är en privatperson som bygger ett större hus utanför Värnamo där vi är anlitade för allt elarbete. Vi döpte projektet till Supervillan pga. att det är ett så häftigt hus. Läget är superfint, utformningen är annorlunda och det är väldigt kul att se det växa fram.

Låter som att det krävs ordning och reda

Tidigt stod det klart för oss att detta bygget kommer att vara en specialare. Det finns en ”Kurt Olsson-ritning” men inget som är direkt specificerat. För oss har det varit mycket freestyle för att få ihop kundens önskemål med praktiska lösningar samt lagar och regler. Det är utmanande men otroligt roligt.

Vilken är den största utmaningen?

Det måste nog vara det stora badrummet där det ska sättas ribbtak. Här fick vi välja mindre belysnings spottar för att få plats med dem i ribborna - det hade inte varit snyggt om de stack utanför. Det medförde betydligt fler spottar för att få till en bra belysning i hela rummet.

Några andra speciallösningar?

Villan är ett smart hem med mycket trådlösa Plejd lösningar. Stora och öppna ytor med mycket spottar medförde att vi fick bygga en egen central för kökets och vardagsrummets belysning för att slippa kopplingsdosor. Nu är allting klart och förberett så vi inväntar att målaren ska göra sitt innan vi ska tillbaka för slutmontering.

Och vad gömmer sig i väggarna?

Det är Nexans N-Line överallt i väggar och tak här.

Hur är den att arbeta med?

Den är superbra. Röret är lite mjukare än vanligt vilket gör den mer följsam, flexibel och lättarbetad. Den är enkel att dra ut, följer med enklare och korvar sig inte vilket annars är ett vanligt problem. Knäcket i röret är kanon och det är smidigt att skära loss.

“ Och lådan! Det är verkligen en ny favorit som jag kommer att fortsätta ha med i servicebilen. En riktigt bra förpackning! ”

Philip "Lennart" Andersson

Elektriker på EL & VVS i Värnamo

Kul! Du pratar om den stora Cable Guy lådan men ni hade även N-Line på långlängds bobin

Ja, det behövdes med tanke på storleken av projektet. Vi använde Nexans Cable Walker som gör jobbet otroligt lätt. Enkelt att häkta på och av bobinerna, rullar bra och står stadigt. En flexibel kanonvagn som jag inte arbetat med tidigare men gärna fortsätter med.

Största värde för dig som installatör?

Fördragna kablar i rör har en tendens att krabba och fastna vilket vanligtvis ger knäck i rören som gör att man får börja om. Allt sånt har vi sluppit med N-Line. Saker ska vara smidiga att arbeta med och vara enkelt. I detta huset är det Nexans överallt och det har fungerat smärtfritt.

Till sist - ditt smeknamn, varför Lennart?

Jag önskar att jag visste men det finns ingen förklaring. Namnet har hängt med mig i många år av okänd anledning.

relaterade nyheter

Arbete på plats i Supervillan. Video: Dirk Zöllner, Ahlsell Värnamo

Din kontakt

Larry Felixson

Komersiell Produktchef Larm & Säkerhet

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng