Telekom

Tre trender inom fiber

25 okt. 2023

12:e oktober gick Fiberdagen 2023 av stapeln i Holsljunga, en inspirerande höstmässa där ”de mest innovativa utställarna inom fiberblåsning samlas för att visa upp sina senaste produkter, metoder och teknologier”. Som en av arrangörerna var vi självklart på plats och visade upp Nexans fiberprodukter och komponenter. Det blev många bra möten under dagen och Nexans GAHSL Microribbon lockade stor uppmärksamhet, bl.a. hos Daniel Lindespång och Pontus Sparf från Transtema som ni ser på bilden.

Nexans Johannes Josefsson, produktchef digitalisering och elektrifiering, var på plats och kunde se tre trender inom branschen.

  1. Ökat fokus på säkerhet och beredskap i branschen.

Tillgång till stabil och säker kommunikation blir alltmer viktigt och är kritiskt för att många system ska fungera korrekt. Beredskapen vid driftsproblem så som avgrävningar och yttre påverkan ökar för att snabbt kunna få igång kommunikationen igen.

  1. Automatiseringen av installationsutrustning (bl.a. blåsmaskiner) ökar, vilket ger nya möjligheter till en snabb och skonsam installation av kabel i rör.
     
  2. Intresset för ribbonkabel har aldrig varit större tack vare lanseringen av Nexans GAHSL Microribbon.

Vi säger tack till alla besökare och medarrangörer!

Din kontakt

Johannes Josefsson

Kommersiell Produktchef, Digitalisering och Elektrifiering

Kontakta oss

Ämnen som du vill ha mer information om:

Obligatoriska fält*

Vänligen kontrollera adressen igen.

En e-postadress kan endast innehålla ett @

Skydd av personlig data

Du har rätt att invända mot hur dina personuppgifter behandlas och används i marknadsföring eller för kommersiella ändamål.

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Vi kommer att höra av oss till dig inom kort.

Fel

Ett fel uppstod. Vänligen försök igen.

Stäng